Veterans de la Ribera del Xúquer

 L”™Agrupació de Veterans de la Ribera del Xúquer naix el 1995 quan en Fernando Parrilla aconseguix reunir un grup de músics amb una sola finalitat, fer música, sent el seu primer director Salvador Navarro Ripoll.

    Poc a poc s”™incorporen més musics vinguts de diverses poblacions de la Ribera, com l”™Alcúdia, Alzira, Algemesì, Alberic, Alfarp, Carcaixent, Carlet, Catadau, Llombai, Polinyà de Xúquer, Llaurì, Guadassuar, Villanova de Castelló, Benifaió, Alginet, Albalat de la Ribera, etc, tenint el seu lloc d”™assajos a l”™Alcúdia.

L”™edat dels seus components oscila els 68 anys, havent sigut alguns d”™ells, músics professionals.
    
Entre els seus directors titulars han estat Salvador Navarro Ripoll, Amadeo Mateu Nadal, Germán Nogués Suey, José Grau Benedito i Rafael Doménech Vives que han dut a terne concerts i festivals lìrics per tota la Ribera, aixì com a Leganés i al Palau de la Música de Valencia.
    
Com a directors convidats, cal destacar a Enrique Garcìa Asensio, Francisco Grau Vegara, Roberto Forés Asensi i Celio Crespo Esparza.
    
També cal destacar l”™actuació com a banda convidada al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Valencia”, l”™any 2001 i 2002 a la secció segona i primera respectivament.
    
Des de novembre de 2004 és director titular David Moltó Romero.